2021-03-12 08:26:10• hírek • Szatmár.ro

Műszaki ellenőrzést tartottak Kaplonyban

Kihelyezett műszaki ellenőrzést tartott Kaplonyban a Román Autó-nyilvántartó (RAR) Szatmár megyei kirendeltsége.

Csütörtökön a községháza előtti téren egész pontosan 27 munkagépet ellenőriztek. Mindez megfeszített munkatempót jelent, ezért nyilvánosan is köszönetet mond a községi vezetőség a RAR munkatársainak. Szintén hálásak a helyi rendőrnek, aki mindvégig együttműködő volt, és továbbra is közösen keresik az optimális megoldást, annak érdekében, hogy megelőzzék az esetleges büntetéseket.

A vizsgálat egyelőre nem került pénzébe a gazdáknak, most csak az adatokat gyűjtötték be, és a későbbiekben értesítik majd az érintetteket. A szakemberek megegyeztek a hivatal munkatársaival, hogy igény esetén két-három hét múlva ismét eljönnek Kaplonyba. A részvételi szándékot már most érdemes jelezni Csizmár Antal Tamás alpolgármesternél.

A polgármesteri hivatal ígéri, időben értesíti majd a lakosságot a részletekről.



Mint ismeretes, megváltoztak a traktorokra vonatkozó országos előírások. Eddig az volt a szokás, hogy a polgármesteri hivatalok az adásvételi szerződések alapján olyan helyi (sárga színű) rendszámokat adtak ki, amelyekkel a települések határain belül tulajdonképpen mind közúton, mind földutakon lehetett közlekedni.

2020 elején azonban a Belügyminisztérium közölte, hogy ezeket a sárga rendszámokat nem lehet kiadni törzskönyv nélkül (erről aztán augusztusban rendelet is született). Továbbá kötelező biztosítás és érvényes műszaki vizsga is szükséges ahhoz, hogy a traktor közúton közlekedhessen. Ennek értelmében immár a kaplonyi hivatalban sem adhatnak ki úgynevezett sárga rendszámot. „Állítólag a földutakon és a mezőgazdasági utakon továbbra is lehet közlekedni mindenféle papír nélkül, ám a közúton való, akár párméteres közlekedés is óriási büntetést vonhat maga után. Az hírlik, hogy rövidesen ellenőrizések is lesznek.” – magyarázták a kaplonyi polgármesteri hivatal illetékesei.

A mezőgazdaságban traktorral dolgozók segítségére igyekszik sietni a kaplonyi önkormányzat, és a RAR Szatmár megyei kirendeltségének szakemberei egyeztetve a helyszínen, azaz Kaplonyban végezteti el a szükséges ellenőrzést. A kiszállással a mezőgazdaságban dolgozó traktortulajdonosoknak szeretnének segíteni, hiszen a járműveknek az önkormányzatoknál való bejegyeztetéséhez kötelező a műszaki vizsga. Azoknak is, akik már korábban beszerezték a sárga rendszámot.

A bejegyeztetést követően a sárga rendszámtáblával rendelkező traktorok a község területén zavartalanul közlekedhetnek. A RAR szakembereinek kiszállása nélkül a traktortulajdonosoknak utánfutón kellene beszállíttatniuk gépeiket a megyeszékhelyen található RAR-központhoz.



Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: